Buikdansen

Buikdansen


Op 14-jarige leeftijd begon ik met het volgen van wekelijkse stijldanslessen bij dansschool Voeten in Den Bosch. Daar doorliep ik alle cursussen, van Brons tot Topklasse, waarna wedstrijdtraining met nationale en internationale wedstrijden in Standaard en Latijns-Amerikaanse dansen volgden.


Na het volgen van een opleiding tot danssporttrainer/jurylid bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond vervolgde ik mijn carrière bij de Professionals, en begon ik met het trainen en coachen van amateur wedstrijdparen, wat ik enkele jaren met erg veel plezier heb gedaan. In 2003 sloot ik deze carrière af met een finaleplaats bij de Nederlandse Kampioenschappen Standaard dansen voor Professionals.Buikdansen


Na de geboorte van mijn kinderen zocht ik een andere dansvorm om me op te richten, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en vond dat in het buikdansen, de (naar mijn mening) meest vrouwelijke dansvorm ter wereld. Alles wat ik zocht in dans verenigde zich in buikdans, of meer omvattend, in Oriëntaalse dans.


Ik startte met buikdanslessen in 2004 bij Aziza in Nijmegen,  en volgde daar wederom alle cursussen, van beginners tot gevorderd en techniek & coördinatie. Nog lang niet uitgeleerd volgde ik vervolgens zowel de Beroepsopleiding bij Aziza als de Verdiepingscursus van Farouq, Ahlem en Mariska Assink in Utrecht. Daarnaast volgde ik workshops en trainingen bij vele binnen- en buitenlandse danseressen.


Optredens en Workshops


De laatste jaren heb ik het optreden grotendeels afgebouwd. Ik treed nog wel op, op verzoek, op speciale gelegenheden zoals bijeenkomsten voor vrouwen en multiculturele feesten. Mijn specialiteiten zijn de traditionele buikdansvormen saïdi en baladi en de moderne varianten enkele en dubbele sluier en wings of Isis. Tevens organiseer ik regelmatig workshops uit eigen initiatief en op verzoek.Buikdansen: voor iedereen!


Als we kijken hoe we tegenwoordig ons lichaam beleven, dan zien we dat er meer schaamte is dan trots. We houden het liefst onze buik in, en staan krom omdat we te bescheiden zijn om te laten zien wie we zijn. Onze houding is verkrampt en onze blik naar beneden gericht. Vrouwen kleden zich androgyn omdat ze vergeten zijn dat ze vrouwelijk zijn, en dat ze zich ook als dusdanig mogen presenteren.

Buikdansen kan daar verandering in brengen. Het brengt je opnieuw in contact met je lichaam, laat je trots zijn op wie je bent en zorgt ervoor dat je je weer natuurlijk gaat bewegen. Daarnaast is het een low-impact manier van bewegen die ervoor kan zorgen dat je op een ontspannen manier soepel wordt en blijft.

Kortom, buikdansen is goed voor lichaam en geest!


Buikdansen met spiritualiteit en intuïtie als uitgangspunt


Voor mij is er een duidelijk verband tussen spiritualiteit, mediumschap en buikdansen. Intuïtief spreken en intuïtief dansen begint vanuit dezelfde basis: connectie maken met jeZelf en je daaraan overgeven. Niet twijfelen, niet nadenken, maar je eraan overgeven en vertrouwen. Daarnaast moet je, zeker als demonstratie-medium, de spirituele wereld én al je toeschouwers in de zaal kunnen bereiken met je energie. En dat is ook de taak van een (buik)danseres, als ze de emotie in haar dans wil kunnen overbrengen. 


Nieuwsgierig hoe het werkt en of het ook voor jou werkt? Laat mij een workshop voor jou en je gezelschap organiseren! Informeer bij mij naar de mogelijkheden.

 Copyright @ All Rights Reserved